Istraživanje na uzorku od 3981 osobe starije od 70 godina s kroničnim zdravstvenim tegobama među kojima su prevladavale hipertenzija i nesanica, a koje su liječili homeopatski praktičari u ustanovama primarne zdravstvene zaštite u Njemačkoj i Švicarskoj, te objavljeno u BMC Geriatrics 2010.g., otkrilo je da su se njihovi simptomi konzistentno poboljšavali s uvođenjem homeopatskih lijekova i da su ti dobici bili održani tijekom 24 mjeseca.

Za dugotrajno liječenje starijih osoba s kroničnim stanjima, homeopatska medicinska terapija smatra se povoljnom i sigurnom. Homeopatski lijekovi su netoksični, bez opasnosti od predoziranja. Pacijenti se u homeopatiji liječe holistički, a lijekovi se prilagođavaju svakoj osobi umjesto bolesti. S homeopatijom, imunološki sustav starijih osoba postaje jači i manja je vjerojatnost razvoja infektivnih stanja. Također pomaže u stanjima pripreme za operaciju i postooperativnom oporavku te u kontroli simptoma depresije, demencije i nesanice.

Neki od najčešće primjenjivanih homeopatskih lijekova u ovoj dobi su Arsenicum album, Carbo vegetabilis, Ignatia amara, Lycopodium clavatum, Stannum metalicum, Antimonium tartaricum, Alumina, Ambra grisea, Conium maculatum, Rhus toxicodendron, Baryta carbonica, Phosphoricum acidum, Aurum metallicum, Opium, Arnica montana, Hypericum perforatum, Chamomilla vulgaris, Agnus castus, Anacardium orientale, Baptisia tinctoria i brojni drugi.

en_GBEN