Homeopatija i žensko zdravlje

Homeopatija svojim širokim izborom prirodnih lijekova može pomoći u reguliranju dramatičnih fluktuacija i povezanih simptoma PMS-a/PMT-a, kao i obilnih ili izostalih mjesečnica ili poteškoća u začeću.

Homeopatija je grana medicine koja podržava i pomaže tijelu da normalizira i pomladi svoj hormonalni sustav. Hormonalni sustav održava vlastitu ravnotežu, no kada je izvan ravnoteže može uzrokovati veliku emocionalnu i fizičku patnju. Menstrualni ciklus je u samom središtu ženskog organizma. Homeopatija ima za cilj razumjeti simptome s kojima se žena fizički, mentalno i emocionalno suočava od menarhe do menopauze i nakon nje, a zatim odlučuje o liječenju.

Neki od homeopatskih lijekova koji su učinkoviti u različitim fazama ženskog života su sljedeći: Pulsatilla i Sepia, Cimicifuga i Caulophyllum, Magnesium phosphoricum, Calcarea, Lycopodium i Sulphur, Lachesis, Sulphuricum acidum, Graphites, Belladonna, Bryonia i Phytolacca, Cantharis, Mercurius, Calendula, Hypericum i Chamomilla, Staphysagria i Ignatia, Glonoinum, Amyl nitrosum, Sanguinaria, Ruta, Rhus Toxicodendron – da spomenem samo neke.

Homeopatija svojim širokim izborom prirodnih lijekova može pomoći u reguliranju dramatičnih fluktuacija i povezanih simptoma PMS-a/PMT-a, kao i obilnih ili izostalih mjesečnica ili poteškoća u začeću. Homeopatija je vrlo korisna za pomoć kod niza problema povezanih s neplodnošću, od psihoemocionalnih problema poput reakcije na stres, straha ili depresije povezane s (ne)mogućnošću začeća do hormonalne neravnoteže, policističnih jajnika i endometrioze. Može se koristiti sama ili uz konvencionalni tretman neplodnosti te je siguran i prirodan način za poticanje funkcioniranja reproduktivnog sustava. Nudi dodatna ili komplementarna rješenja majci i djetetu kroz trudnoću, porod i dojenje. Tijekom peri i postmenopauze može pomoći kod povezanih simptoma kao što su valovi vrućine, noćno znojenje, debljanje, promjene raspoloženja, menstrualne nepravilnosti, inkontinencija i nesanica.

Homeopatija je jedna od najidealnijih terapijskih procedura za žene jer svojim dinamiziranim lijekovima podržava prirodno fluktuirajuću i dinamičnu fiziologiju ženskog organizma te ih kao metoda prvog izbora često lišava potrebe za nadomjesnom hormonalnom terapijom, toksičnosti i nerijetko iatrogenih komplikacija nekih konvencionalnih procedura.

Pogledaj ostale članke

en_GBEN